Ir ao contido principal

Portal de participación

Volver

2 Fame Cero

Tras décadas dunha diminución constante, o número de persoas que padecen fame (medido pola prevalencia de desnutrición) comezou a aumentar lentamente de novo en 2015. As estimacións actuais indican que preto de 690 millóns de persoas no mundo padecen fame, é dicir, o 8,9 por cento da poboación mundial, o que supón un aumento duns 10 millóns de persoas nun ano e duns 60 millóns en cinco anos.

O mundo non está ben encamiñado para alcanzar o obxectivo de fame cero para 2030. Si continúan as tendencias recentes, o número de persoas afectadas pola fame superará os 840 millóns de persoas para 2030.

Segundo o Programa Mundial de Alimentos, arredor de 135 millóns de persoas padecen fame severa Dispoñible en inglés, debido principalmente aos conflitos causados polos seres humans, o cambio climático e as recesións económicas. A pandemia de COVID-19 podería duplicar agora esa cifra e sumar uns 130 millóns de persoas máis que estarían en risco de padecer fame severa a finais de 2020.

Con máis de 250 millóns de persoas que poderían atoparse ao borde da fame Dispoñible en inglés, é preciso actuar rapidamente para proporcionar alimentos e axuda humanitaria ás rexións que corren máis riscos.

Ao mesmo tempo, é preciso levar a cabo un cambio profundo no sistema agroalimentario mundial si queremos alimentar a máis de 820 millóns de persoas que padecen fame e aos 2000 millóns de persoas máis que vivirán no mundo en 2050. O aumento da produtividade agrícola e a produción alimentaria sostible son cruciais para axudar a aliviar os riscos da fame.

2.1
Para 2030, poñer fin á fame e asegurar o acceso de tódalas persoas, en particular os pobres e as persoas en situacións vulnerables, incluídos os lactantes, a unha alimentación sa, nutritiva e suficiente durante todo o ano.
2.2
Para 2030, poñer fin a tódalas formas de malnutrición, incluso logrando, a máis tardar en 2025, as metas convidas internacionalmente sobre o retraso do crecemento e a emaciación dos nenos menores de 5 anos, e abordar as necesidades de nutrición das adolescentes, as mulleres embarazadas e lactantes e as persoas de idade.
2.3
Para 2030, duplicar a produtividade agrícola e os ingresos dos produtores de alimentos en pequena escala, en particular as mulleres, os pobos indíxenas, os agricultores familiares, os pastores e os pescadores, entre outras cousas mediante un acceso seguro e equitativo ás terras, a outros recursos de produción e insumos, coñecementos, servizos financeiros, mercados e oportunidades para a xeración de valor engadido e empregos non agrícolas.
2.4
Para 2030, asegurar a sostibilidade dos sistemas de produción de alimentos e aplicar prácticas agrícolas resilientes que aumenten a produtividade e a produción, contribúan ao mantemento dos ecosistemas, fortalezan a capacidade de adaptación ao cambio climático, os fenómenos meteorolóxicos extremos, as secas, as inundacións e outros desastres, e melloren progresivamente a calidade do chan e a terra.
2.5
Para 2030, manter a diversidade xenética das sementes, as plantas cultivadas e os animais de granxa e domesticados e as súas especies silvestres conexas, entre outras cousas mediante unha boa xestión e diversificación dos bancos de sementes e plantas a nivel nacional, rexional e internacional, e promover o acceso aos beneficios que se deriven da utilización dos recursos xenéticos e os coñecementos tradicionais e a súa distribución xusta e equitativa, como acordou internacionalmente.
2.A
Aumentar as inversións, incluso mediante unha maior cooperación internacional, na infraestrutura rural, a investigación agrícola e os servizos de extensión, o desenvolvemento tecnolóxico e os bancos de xenes de plantas e gando a fin de mellorar a capacidade de produción agrícola nos países en desenvolvemento, en particular nos países menos adiantados.
2.B
Corrixir e previr as restricións e distorsións comerciais nos mercados agropecuarios mundiais, entre outras cousas mediante a eliminación paralela de tódalas formas de subvencións ás exportacións agrícolas e tódalas medidas de exportación con efectos equivalentes, de conformidade co mandato da Ronda de Doha para o Desenvolvemento.
2.C
Adoptar medidas para asegurar o bo funcionamento dos mercados de produtos básicos alimentarios e os seus derivados e facilitar o acceso oportuno a información sobre os mercados, en particular sobre as reservas de alimentos, a fin de axudar a limitar a extrema volatilidade dos prezos dos alimentos.
2.5.1
Title for locale gl
2.5.2
Title for locale gl
2.5.3
Title for locale gl
2.A.1
Title for locale gl
2.A.2
Title for locale gl
2.B.1
Title for locale gl
2.B.2
Title for locale gl
2.B.3
Title for locale gl